Нові умови навчання в школі з 1 вересня 2020 року
- Перший день у школі буде без традиційного свята першого дзвоника, адже відтепер діє обмеження на проведення масових заходів.
- Вхід учнів до школи буде здійснюватися згідно розроблених маршрутів, будуть задіяні 2 входи/виходи.
- Допуск до закладу батьків заборонено.
- На кожному вході обладнані місця для обробки рук антисептичними засобами, користуватись якими діти мають під наглядом персоналу школи.
- Перед початком роботи буде проводитись температурний скринінг всім працівникам, а учнів мають опитувати класні керівники щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.
- Передбачено проведення інструктажу для працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту.
- Учнів захисними масками мають забезпечити батьки. Захисні маски дітьми можуть не використовуватись під час проведення занять у навчальних аудиторіях, а от під час пересування приміщеннями використання масок є обов’язковим.
- Діти 1-4 класів маски не використовують.
- Збір використаних засобів індивідуального захисту буде відбуватись в окремі відповідно промарковані контейнери (урни).
- Для полегшення організації двостороннього руху коридорами на підлогах нанесена розмітка.
- В школі буде мінімізовано пересування учнів між навчальними кабінетами шляхом проведення занять впродовж дня в одній і тій самій аудиторії (за винятком уроків фізичної культури, трудового навчання, інформатики, поділу на групи при вивченні англійської та української мови).
- Після кожного заняття буде здійснюватися провітрювання приміщення протягом 10 хвилин.
- Деякі уроки будуть проводитись на відкритому повітрі.
- Санітарні кімнати забезпечено рідким милом.
- Після проведення занять у кінці зміни/робочого дня буде здійснюватися проведення вологого прибирання із дезінфекцією усіх поверхонь.
- Медичний пункт забезпечено необхідним обладнанням.
- Виділено окреме приміщення для тимчасової ізоляції учнів з ознаками гострої респіраторної хвороби.
- Мультипрофільне харчування на період карантину забороняється (шведський стіл).
- Відстань між столами в їдальні становить 1,5 м..
- Чергування учнів в обідній залі не дозволяється, а от черговий вчитель буде здійснювати заходи для попередження скупчення дітей перед входом до обідньої зали та в ній.
- Буфетна продукція буде мати індивідуальне пакування.
- В місцях потенційного скупчення (біля лінії роздачі, буфету) нанесено маркування для дотримання дистанції під час перебування у черзі.
- Миття столового посуду, розносів буде здійснювати з обов’язковою дезінфекцією.
- Столові прибори, розноси не будуть у вільному доступі для відвідувачів їдальні.
Дотримання усіх вище зазначених вимог сприятиме запобіганню ускладнення епідемічної ситуації в організованих дитячих колективах.
Коментарі
Дописати коментар